PROSLAVA 4. GODIŠNJICE OSNIVANJA INOVATIVNOG KLASTERA PANONSKA PČELA

Dana 02.02.2018. godine, Inovativni klaster Panonska pčela organizuje Svečanu sednicu i prigodni koktel sa pocetkom  u 12 sati u sali Udruženja zanatlija Novi Sad, Trg Marije Trandafil br. 14 u Novom Sadu. Prisustvo sednici potvrdile su eminentne licnosti iz Vlade Vojvodine, zvaničnici iz Grada, predstavnici mnogobrojnih naučnih, obrazovnih i istraživačkih instiucija, mnogobrojni pčelari, predsednici pčelarskih udruženja, mediji i prijatelji klastera Panonska pčela.

 

Inovativni klaster Panonska pcela iz Novog Sada 31. januara je napunio 4 godine od osnivanja uz pomoc sredstava iz IPA fonda EU kroz realizaciju projekta prekogranicne saradnje Hrvatska Srbija. Za to vreme je i pored velikih problema opstao kako u Srbiji, posebno AP Vojvodini, tako i u regionu. Moto rada klastera je da ne živi od pčelara vec da radi u korist pčelara i za razvoj pčelarstva u Srbiji. Održivost klastera je obezbeđena kroz projekte i programe i taj princip ce i u budućem radu osnovni koncept za obezbeđenje razvoja i odrzivosti Inovativnog klastera Panonska pcela. Za ovih 4 godine klaster je pripremio i realizovao oko 25 projekata, potpisao protokole saradnje sa 15 regionalnih nacnih, obrazovnih i istrazivackih organizacija – Hrvatska, Madjarska, Rumunija, Makedonija, Grčks, Albanija, BiH, Turska i druge zemlje. Klaster smatra da su mediji od izutnog značaja za njegovu delatnost i potpisao je vise ugovora o saradnji sa medijskim kucama – RTV, list Poljoprivrednik, TV Melos, Mozaik, itd.

 

Klaster ima izuzetnu saradnju sa Pokrajinskim Sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredi i šumarstvo, Naučnim institutom za veterinarstvo Novi Sad, Poljoprivrednim fakultetom u Novom Sadu, Naucnom institutu za prehrambenu tehnologju u Novom Sadu i drugima.

0 komentara

Ostavite komentar

Želite da učestvuje u diskusiji?
Slobodno se pridružite.

Leave a Reply